TOEGEPASTE KUNST

METAMORFOSE VAN ALLEDAAGSE VOORWERPEN

driedimensionaal

Toegepaste Kunst is het artistiek vormgeven van functionele voorwerpen zoals meubels, objecten, gebouwen, huishoudelijke voorwerpen en dergelijke.

Ik hou me vooral bezig met het beschilderen en anders vormgeven van bestaande voorwerpen. Zo worden saaie gebruiksvoorwerpen, een originele blikvanger. Op deze manier geef ik oud materiaal een nieuw leven.
Ik besteed veel aandacht aan schoonheid, bruikbaarheid, kleurgebruik en originaliteit. In onze consumptiemaatschappij waarin alles maar wordt weggesmeten, vind ik het juist belangrijk om zoveel mogelijk te recyclen, upcyclen of her te gebruiken.

Een paspop heb ik op een surrealistische manier beschilderd, lege drankblikjes zijn muurbloemen geworden, een bakstenen muur kreeg een zomerse muurschildering. Een oud tafelblad werd een origineel kleurrijk naambord, een fietswiel werd een windmobiel. Kiezelsteentjes heb ik op handgeschept papier geplakt en nestkastjes heb ik met vrolijke kleurtjes beschilderd. 

Het blijft een groot feest om te creëren!

Toegepaste Kunst leent zich heel goed voor een persoonlijk cadeau. Ik maak kunst voor binnen en buiten. Neem gerust vrijblijvend contact met me op.

STEENGOED

In deze serie worden de verschillende fases uit het dagelijkse leven afgebeeld. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Takken en onder andere kiezelsteentjes heb ik bevestigd op handgeschept papier.

NESTKASTJES

Deze vrolijke nestkastjes heb ik op originele wijze beschilderd met acrylverf en daarna afgelakt met hoogwaardig zijdeglans lak. De kastjes zijn gemaakt van stevig dik hout. De invlieg opening is ongeveer 32 mm en is daardoor geschikt voor onder andere: koolmezen, mussen en boomklevers. De nestkastjes zijn inclusief montage lat met schroeven en hebben een grote klapdeur zodat het kastje makkelijk te reinigen is.

Scroll Top