WIE IS PLUK DE LACH?

Vanaf het moment dat ik kon lezen en schrijven heb ik een grote voorliefde ontwikkeld voor letters. Ik kon uren zoet zijn met het schrijven van de naam van mijn vriendjes in mooie letters. Ik realiseerde me toen niet dat ik aan het kalligraferen was. Al vrij snel kwamen daar ook andere disciplines bij zoals tekenen, schilderen en fotograferen. Deze creaties vielen ook mijn lerares op. Zij adviseerde mij een opleiding te gaan volgen aan het Grafisch Lyceum. Deze geweldige en inspirerende opleiding werd een belangrijke periode in mijn leven. Helaas een te korte periode want door een medische reden werd ik gedwongen de opleiding vroegtijdig af te breken. Een aantal jaren later kreeg ik helaas ook nog de diagnose Multiple Sclerose (MS). Dit sloeg in als een bom. Ik werd hard geconfronteerd met de kwetsbaarheid en vergankelijkheid van het leven. 

"HUMOR IS VOOR MIJ EEN MANIER OM DE HARDE WERELD TE VERTALEN NAAR MIJN WERELD"

Door te creëren kan ik overleven. Ik leg de mooie en minder mooie momenten van het leven vast. Dit geeft mij kracht en energie! In mijn werk ziet u autobiografische aspecten maar vaak ook een flinke dosis humor. Ik vind het heerlijk om te experimenteren met verschillende technieken en stijlen. Bindende factoren in mijn creatieve proces zijn: kleurgebruik, schoonheid, oog voor detail, humor en originaliteit.

PLUK DE LACH!